Storemediedag1401

STORE MEDIEDAG

Hvad er ligheden mellem danske unge og unge fra Eritrea og Syrien?

Det spørgsmål undersøgte 7. klasserne fra Byskolen sammen med elever fra Ungdomsskolens Internationale Klasser på Mediedagen d. 14/1.

Af Josephine Vedel, Helsingør Dagblad

Er syriske unge også på facebook? Spiller de fodbold? Hvad drømmer de om?

De spørgsmål fik 7. klasserne på Byskolen i Helsingør lov til at besvare, da de torsdag d. 14. januar havde mediedag og skulle finde frem til ligheder mellem danske unge og jævnaldrende, der bl.a. er kommet hertil fra brændpunkter i Mellemøsten.

Eleverne fra Byskolen kom på dagen til at møde en række af disse unge fra Ungdomsskolens Internationale Ungdomsklasser. En stor del af dem er flygtninge, og mange med en helt anden baggrund end den, de danske unge kender.

Og for de unge fra Ungdomsskolens Internationale Ungdomsklasser var det møde en stor oplevelse.

– Jeg er positivt overrasket over, hvordan man samarbejder på skolerne. Det var første gang, jeg rigtigt mødte danskerne, fortæller Melani, der er fra Syrien.

“Vi har de samme interesser«
Blandt andet lavede Oliver, Cecilie og Laura fra Byskolen et postkort, hvor de viste, at danske unge og flygtninge har samme interesser.

– Vi så eksempler på, at kultur- og sprogbarrierer kan brydes og nye relationer kan opstå, fortæller Charlotte Karrebæk, der projektkoordinator på Ungdomsskolen, om dagen.

Det var mens 7. klassernes egne lærere var på kursus, at Ungdomsskolen i Helsingør overtog undervisningen og gav eleverne mulighed for at eksperimentere med lighederne under temaet »Fra Flygtning til Medborger«.

Det var en del af det store Boost Helsingør-projekt, hvor samtlige af kommunens skoler skal arbejde med en række globale og lokale problemstillinger.

På mediedagen var det Ungdomsskolens Red Dot Lab, der stod for forløbet.

Det nye medielaboratorium skal give kommunens unge mulighed for og lyst til at arbejde med medier og fortælleformer af enhver slags. På mediedagen blev der oprettet en række workshops, som de unge kunne vælge.

Det var lige fra musik og tekstforfatter til video og grafiske produktioner.

Mediedag1401 01

Her kan du se nogle af de ting, som eleverne lavede på dagen:

Postkort

Alex, Jeppe Og Freya